ESCRIPTURA DE GUIONS

(IGUALADA)

Dates per confirmar

Continue

DETALLS: En aquest curs aprendràs a desenvolupar les teves pròpies idees i a donar-los-hi forma de guió cinematogràfic. T’ajudarem a evolucionar com a escriptor i a trobar el teu propi estil com a guionista. A més a més dels coneixements adquirits, acabaràs el curs amb un guió de curtmetratge escrit.

OBJECTIUS: Aprendre a escriure un guió cinematogràfic en format professional. Saber estructurar històries, desenvolupar personatges originals, escriure diàlegs suggerents i escenes impactants. Conèixer el funcionament de la indústria cinematogràfica i les possibilitats que té un guionista novell.

MÈTODE: Les sessions són molt dinàmiques, combinant teoria i pràctica. Veurem conceptes teòrics, els recolzarem visualment amb extractes de pel·lícules i els ficarem en pràctica amb exercicis creatius. Tot i que aquest curs es presencial, podràs contactar per email amb el professor que farà un seguiment personalitzat del teu guió.

REQUISITS: No es requereix cap coneixement previ. Edat mínima 17 anys.

 1. La indústria audiovisual. El punt de partida: la idea. Fonts d’idees originals. El spidergram com eina de desenvolupament de les històries.
 2. El tema. L’originalitat i la universalitat de les històries. Elements fonamentals de la història. La guia per construir una història.
 3. La storyline. El desenvolupament de la història. L’objectiu del protagonista. Els obstacles. Com escriure sinopsis efectives.
 4. El gènere. Elements semàntics dels gèneres cinematogràfics.  La importància del gènere pel guionista.
 5. L’estructura. El paradigma de Syd Field. L’estructura aristotèlica. Regles bàsiques de dramatúrgia.
 6. El format. Com escriure correctament l’encapçalament de les escenes, la descripció d’accions, la presentació de personatges i els diàlegs.
 7. El procés d’escriptura del guió: Logline, sinopsi, tractament i escaleta seqüencial. La importància de la reescriptura.
 8. Els personatges. El protagonista, l’antagonista i els secundaris. Eines per desenvolupar personatges. L’arquetip i l’estereotip. Com fugir dels clixés.
 9. El diàleg. Funcions. El text, el subtext i el context. Com escriure diàlegs efectius i originals.
 10. Desenvolupament d’escenes utilitzant el llenguatge cinematogràfic. Trames i subtrames. Els punts de gir.
 11. Tècniques narratives. La tècnica de l’escriptor-director. La veu en off i el flashback. El guió de documental i de sèrie de televisió. La bíblia.
 12. Com vendre el teu guió. El mercat cinematogràfic. Opcions pel guionista. El pitching.

El David Casals-Roma (Lleida, 1972) ha estudiat Cinema i Mitjans de Comunicació a la Universitat Birkbeck de Londres. Ha participat en nombrosos cursos de direcció, producció i tècniques d’escriptura de guions a la Escuela de Letras de Madrid, la London Film School i tallers como el d’escriptura de guions amb creatius de Pixar (Los Angeles, Estats Units) i de direcció amb el guanyador de la Palma d’Or Abbas Kiarostami (Potenza, Itàlia). Ha escrit i dirigit curtmetratges de ficció, documentals i reportatges, i la seva feina ha rebut més de cent premis en festivals d’arreu del món. Paral·lelament a la seva feina creativa, el David té més de dotze anys d’experiència docent en escoles del Regne Unit, Espanya i França, i actualment treballa com professor d’escriptura de guions i de direcció a l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), a l’escola audiovisual L’IDEM de Perpinyà (França) i a la Universitat de Massachusetts-Amherst (Estats Units). Entre els seus treballs com a script doctor es troba el de Mort d’una ombra (Dood van een Schaduw) del belga Tom van Avermaet, pel·lícula que va estar nominada als Oscar com a Millor Curtmetratge de Ficció.

Si estàs interessat en aquest curs, només has d’emplenar aquest formulari, enviar-lo i fer l’ingrés de 250 € mitjançant transferència bancària a aquest número de comte:

Número de comte: 2100 0004 46 0201537339

IBAN: ES33  2100  0004  4602  0153  7339

Recorda que si t'inscrius 10 dies abans de l'inici del curs tens un 10% de descompte (225 € enlloc de 250 €). Si prefereixes fer el pagament fraccionat pots fer-ho en tres ingressos de 85 € cadascun a realitzar la primera setmana de cada mes.

Les places per aquest curs són limitades (15 assistents). Et recomanen no esperar al darrer dia per inscriure’t.

Si abans d’inscriure’t tens alguna pregunta, no dubtis en contactar-me a info@davidcasals-roma.com.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Password must be at least 7 characters long.
Password must be at least 7 characters long.

"Les classes del David han estat inoblidables. Les seves classes són interactives, interessants i profitoses. La seva manera d’ensenyar fa que els continguts siguin fàcils d’entendre i ajuda a despertar la passió d’escriure guions. Aprendre d'un gran com el David és una oportunitat única que espero, amb moltes ànsies, repetir ben aviat." – Lidia Huerta (Lleida, Espanya)

“Gràcies als mètodes lúdics i als coneixements del David vaig aprendre tot el que necessito per escriure guions. El David és un professional apassionat de la seva feina que està molt pendent d’escoltar als alumnes i d’ajudar-los a donar el millor d’ells mateixos."Felix Honorat (Rouen, França)

“El David és un professor atent i carismàtic. Té una manera d’ensenyar clara, pràctica i resolutiva. Quan vaig començar el seu curs no tenia ni idea de com escriure un guió i, en acabar, vaig adonar-me que havia aprés moltíssim. Li agraeixo molt tot el que vaig aprendre i faria encantada més cursos amb ell!” – Talissa Lopes (Rio de Janeiro, Brasil)

"L'experiència del curs d’escriptura de guions amb el David va ser magnifica. No sabia res sobre l'escriptura de guions i, a la fi del curs, gràcies a la seva  metodologia dinàmica i participativa, comptava amb unes bases molt sòlides en quant a la forma, l'estructura i l'essència que requereix un guió professional i universal." – Sweety Sahijwani (Andorra la Vella, Andorra)

"El David va ser el primer professor que, amb la seva experiència, la seva cultura i el seu entusiasme, em va fer estimar l’escriptura de guions. El David està molt a prop dels seus alumnes i el seu objectiu és ben clar: ajudar l’alumne a ser millor escriptor. El seu curs proporciona moltes eines indispensables per escriure guions professionals. Les hores de treball amb el David m’han donat la confiança i les claus per escriure les meves pròpies històries." – Pierre Jalibert (Perpinyà, França)

"En menys d’un any el David m’ha ensenyat a escriure guions que funcionen. Els seus mètodes, com l’anàlisi de guions i els exercicis pràctics , m’han ajudat a entendre com funciona la dramatúrgia cinematogràfica. Les classes del David han estat la raó principal de que avui continuï escrivint i estudiant cinema." – Ana Alipass (Berlin, Alemanya)

"Els cursos del David són, sobretot, vibrants. Cada sessió tracta un tema concret analitzat amb extractes de pel·lícules i ficat en pràctica amb exercicis creatius. El David fa els cursos molt agradables, amb el seu bon humor i una manera de comunicar que dóna ganes de continuar aprenent i escrivint un cop el curs s’ha acabat.” – Guillaume Le Squer (Canet en Roussillon, França)

"David Casals-Roma va ser el meu primer professor de guió i el que em va orientar i ajudar a entendre els arquetips del gènere. Les seves classes em van ensenyar la importància de dominar l’estructura narrativa clàssica per després aventurar-me en noves formes narratives. A més a més, quan ja no el tenia com a professor i volia consultar-li algun projecte, el David es va mostrar sempre disponible per compartir la seva experiència i coneixements. Segurament per la passió que sent per la seva feina!" – Lud Mônaco (São Paolo, Brasil)

FITXA DEL CURS

TOTAL D'HORES: 24 hores

DATES: Per confirmar

DIA: Per confirmar

HORARI: 19:00 a 21:00

LLOC: Ateneu Igualadí - C/ Sant Pau, 9 - Igualada

NIVELL: Iniciació

PLACES: 8 mínim, 15 màxim

MATERIAL NECESSARI: Paper i bolígraf o qualsevol mitjà digital per escriure

CERTIFICAT ACREDITATIU:

PREU: 250 €, amb 10% de descompte (225 €) si t’inscrius 10 dies abans del començament del curs. També es pot fraccionar en tres pagaments de 85 € cadascun


Open